Huidscan

SKIN CHALLENGE

In juli 2017 heb ik mijn presentatie over mijn Skin Challenge gehouden, hoe komt het dat na het verzorgen van mijn huid met diverse schoonheidsmerken de huid nog steeds onrustig, rood of vervuild is? Dit kunnen we zien met de huidscan, deze laat me precies zien in welke toestand de huid op dat moment is. "meten is weten". Kom langs en maak kennis met mijn manier van werken, mijn kennis en ervaring!

 

De huid

De zuurtegraad, de talgafscheiding en de vochtigheid van onze huid verandert voortdurend, maar niet de structuur van onze huid. De huidstructuur kan gedurende een lange periode onveranderd blijven. Dit geeft ons de mogelijkheid om een reëel beeld van de huidconditie te bestuderen. Om de huidconditie te onderzoeken, moeten we de huidstructuur kunnen vastleggen. De huidcamera biedt daarbij een oplossing want,het aantal mensen met huidproblemen groeit. Een groot deel van die mensen geeft aan, snel last te hebben van schilfertjes, jeuk, roodheid en andere vormen van irritatie. Tachtig procent van dit soort huidproblemen wordt veroorzaakt door verkeerde huidverzorgingsproducten. Met een huidscan, kunnen we zien of een huidverzorgingsproduct de huid verzorgt of juist beschadigt.

Daarnaast kunnen m.b.v. een huidscan potentiële huidproblemen worden ontdekt, omdat huidproblemen niet in één dag ontstaan zijn (behalve de acute contact allergische reactie). Ze ontwikkelen zich al vaak maanden en jaren onder de huid.

Deze ontwikkelingen zijn niet waarneembaar met het blote oog. Een huidcamera biedt hiervoor een oplossing. Een huidcamera kan d.m.v een huidscan de ontwikkeling in de diepere huid waarnemen. Huidproblemen kunnen dus voortijdig ontdekt en bijtijds aangepakt worden, om onherstelbare huidschaden te voorkomen.

Verwar onze huidscan niet met de huidscan van een dermatoloog. Een dermatoloog onderzoekt bij een huidscan de (moeder) vlekken, om eventuele melanomen te diagnosteren.